Verschillende behandelmethodes

 •   Acupunctuur

  Acupunctuur is de meest bekende techniek van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met acupunctuur beïnvloedt de arts de organen van buitenaf.

  Een minuscuul dun naaldje bereikt via de “opening” van het acupunctuurpunt de meridiaan. Na ontsmetting van de huid brengt de acupuncturist het naaldje snel en vrijwel pijnloos in. Daarna neemt de patiënt een licht trekkend of tintelend gevoel waar op die plek, of op andere plaatsen in het lichaam waarmee de meridiaan contact maakt. De acupuncturist kan de stroming van Qi bevorderen of matigen, al naar gelang de situatie.

 •   Cupping

  Cupping (cuppen zetten) is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door de kop kortstondig te verwarmen of door knijpen in de bal ontstaat een vacuüm kracht, ook lokaal op de huid. Het doel is om Wind-koude te verdrijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen.

  Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden. De Chinese geneeskunde beschouwt deze roodheid als lokale bloedstagnatie.

 •   Kruidentherapie

  De Kruidengeneeskunde is één van de belangrijkste pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met name in deze tijd met steeds meer ‘leegte’-beelden kunnen kruiden een belangrijke aanvulling zijn op acupunctuur. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld die precies op u is afgestemd. Niet alleen de symptomen, maar ook de onderliggende oorzaken kunnen zo worden behandeld.

 •   Tui-na Therapie (medische massage)

  Tui-Na is een van de therapieen van de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Zij kent een grote varieteit aan verschillende massages die op het lichaamsoppervlak worden toegepast en daarnaast diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Uitgegaan wordt steeds van een goede diagnose van de patient volgens de regels van de T.C.G.. Tui-Na therapie is zeer effectief zowel in preventieve zin als voor op genezing gerichte behandeling. Door de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen kunnen, op een deskundige manier toegepast, vele ziektes worden genezen. Tui-Na is niet weg te denken uit de Chinese ziekenhuizen en kent daar verschillende richtingen zoals: kinder Tui-Na, volwassenen Tui-Na, orthopedie en cosmetica.
 • Nek- schouder- en armklachten Nek- schouder- en armklachten

  "Al na één behandeling kon ik mijn arm weer gebruiken. Na de volledige behandeling heb ik geen klachten meer"

 • Zweepslag Zweepslag

  " Binnen twee uur kon ik terecht en ben ik na drie sessies in drie dagen zo goed als van mijn zweepslag af."

 • Acupunctuur Acupunctuur

  "Hebben me van een probleem afgeholpen waar westerse medicatie (nog steeds) geen oplossing voor heeft."

 • Gastroscopie Gastroscopie

  "Via via kwam ik bij Yi Pan terecht , zij onderzocht mij en gaf acupunctuur en kruiden mee. Alsof er een wonder gebeurde"

 • Algemene kwalen Algemene kwalen

  "De kwalen die ik had heb ik door acupunctuur en massage mooi onder de knie weten te krijgen."

 • Algemene klachten Algemene klachten

  "Was ik maar eerder naar deze praktijk gegaan"

 • Beste acupuncturist van Den Haag Beste acupuncturist van Den Haag

  "Kom er al 3,5 jaar en is naar mijn mening 1 van de beste ,zoniet de beste acupuncturiste van Den Haag."

 • Hardnekkige verkoudheid Hardnekkige verkoudheid

  "Ik ben gekomen omdat ik niet van een verkoudheid af kon komen. Kon na 4 behandelingen weer alles ruiken"

 • Dikke ogen en huiduitslag Dikke ogen en huiduitslag

  "Ik kreeg acupunctuur en chinese kruiden-therapie. Binnen twee dagen waren mijn ogen weer helemaal oke."

 • Acne Acne

  "Ik was ongeveer in 3 maanden helemaal hersteld dankzij de dokter en daarvoor ben ik haar zeer dankbaar."

 • RSI RSI

  "Ik ben zeer tevreden geweest van de gehele behandeling en raad iedereen aan om dat te proberen"

 • Eczeem Eczeem

  "Ik heb een kuur van 8 dagen gekregen en mijn huid is al stukken beter"

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.